Hasznos tanácsok útrakelőknek

Hasznos tanácsok útrakelőknek

Hot dog

2015. július 21. - megmondó kapitány

Avagy forróság a köbön!

Adja magát a téma mire figyeljünk ilyen időjárásban:

Először is fontos, hogy az autót ha a napon hagyjuk, az utastérben pokoli folyamatok fognak beindulni. Ezért fontos eleve azt tisztázni mit hagyunk az autóban.

Azt ne tisztázzuk kit hagyunk az autóban, mert az meghal.

never_leave_child_in_hot_car-1074x483.jpg

Az autóban hagyott élelmiszerek kb 5 percig lesznek még fogyaszthatóak, és utána kuka. Na jó az 5 perc lehet hogy túlzás, de ha egy jó sonkás szendvicset egy órára a kocsiban hagyunk, amíg megnézzük a látványosságokat, vagy beugrunk a teszkóba vásárolni, majdhogynem le is mondhatunk róla. Az ételeken található baktériumok szaporodni fognak, hiszen olyan környezetet teremtünk nekik, amelyet szeretnek: meleg, nyirkos. 

Az italaink függően a kezdő hőmérséklettől, meglepő, de: FEL FOGNAK MELEGEDNI!

Ezért érdemes megválasztani mit fogunk inni. Ilyenkor én otthon készített teát viszek magammal, amely ha esetleg felmelegszik, nem annyira gáz. Ugyanez a kóla ízű italokról már nem mondható el. Egyenes út a kukába. 

Ilyenkor nagyon jó, hogy létezik kis kiszerelésű 0.5 literes, vagy 0.33 literes üdítő, mert azt rögtön meg tudjuk inni, amint megvettük, esetleg 20 perc alatt nyanyogjuk el menet közben, nem probléma. Élelem gyanánt pedig a csomagolt élelmiszereket (7 days croissant) javaslom, vagy a péksüteményeket. Több megállás a benzinkúton vagy pihenőhelyen, étteremben, ahol lehet friss élelmiszert kapni.

bakterium_001.jpg

A szemüveg. 

Előfordulhat, hogy szemüvegünk a strandon nem fog kelleni nekünk, ezért a kocsiban hagyjuk...ne tegyük. A szemüveg halálát okozzuk ezzel, a lencsén található felületkezelés tönkre fog menni, és ez nem is garanciális. 

Ha kontaktlencse folyadékot tartunk a kocsiban, azt is rosszul tettük, inkább semmi olyan ne legyen amelynek árt a meleg. 

sunglasses-on-dash.jpg

Öngyújtó.

Egy forró nyári napon konkrétan felrobbanhat az öngyújtó az utastérben. Nekem kb 3-4 alkalommal megtörtént, semmi kárt okozott, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem is fog. Csak a szilánkokról jössz rá, hogy az öngyújtód oda lett.

Elektronikus eszközök.

Vagy a műanyag részük olvad meg, vagy az akkumulátoruk mehet tönkre. Ez mondjuk egy táblagép vagy okostelefon esetében költséges csere lehet.

Szépségápolási termékek.

Úgy mint rúzs, hajlakk, smink stb. Olvadás robbanás halál. A meleg nem tesz jót nekik sem.

Sör, bor. A sör esetleg felrobbanhat, bár ilyen esettel még nem találkoztam, azonban a bort jelentősen rongálja a meleg, és megkockáztathatjuk, hogy a dugó kiugrik a helyéről. A dugó alatt bor van. A bor rosszul mutat a bézs színű autókárpiton.

Gyógyszer.

"gyermekektől elzárt, száraz hűvös helyen tárolandó"-azt hiszem nem nagyon kell magyarázni ezt sem. Gyógyszernek nincs helye a kocsiban. Ha pedig mégis van, akkor hűtőtáska. Egész jókat lehet már kapni.

622x350.jpg

Nem árt a meleg:

újságnak, könyvnek, labdának, esernyőnek...stb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsivalutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr297645028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása