Hasznos tanácsok útrakelőknek

Hasznos tanácsok útrakelőknek

Music on!

2015. augusztus 06. - megmondó kapitány

Egy-egy hosszú út során már kezdem elveszteni az érdeklődésem az utazás iránt, és jönnek a pótcselekvések.

Általában nem szoktam rádiózni út közben. Ennek az egyik oka a hazai kereskedelmi rádiózásban keresendő: nincs jó műsor. Mert mi van, ami országosan fogható? Kossuth-Petőfi-Class Fm. A regionális adókat nem tárolom el, mert ma Szombathely, holnap Pécs, nem tudom megjegyezni mi minden fogható és hallgatható. Amúgy minél inkább közeledem a határhoz, egyre erősebbek a népzenét játszó horvát adók, amelyek kb 10 percig élvezhetőek, vagy a második lejátszott dalig. Utána minden tök egyforma....

Néha beindítom a youtube-diszkót, és bár a hétköznapok során úgy gondolom a bluetooth egy fölösleges találmány, azonban ha van kihangosító (és alkalmas rá), kitűnő hangzást varázsol az autóba. Youtube-on megnyitod a videót, és felcsűröd a hangerőt. Aki aggódna az adatforgalom miatt: 4Gb forgalmam van havonta, és ha minden nap hallgatom a zenétek youtube-on, akkor is csak a 70%-ot használom el úgy, hogy néha megy a facebook, néha pedig a net, sokszor pedig az email ugyanarról a készülékről.

Sajnos nem találom, de egyszer olvastam egy tanulmányt arról, hogy autóvezetéshez a legjobb a lágy, nem agresszív dalok hallgatása...hát egy nagy szart :)

 

Bár biztonsági szempontból nem vitatkozom ezzel, amennyiben a félkómás állapotig nem juttat el egy-egy zongorás dal, vagy Michael Bublé....tény hogy nem leszünk agresszív vezetők, de ki fogja élvezni az autózást így? És ne felejtsük el, hogy egy Budapest-Nagykanizsa távolság csak az autópályán 200 km, vagyis egy komplett album unalommal töltve. Ha viszont olyan dalt választunk, amely tempós, tuti a traffipax bírság.

Én ebben az esetben a carpe diem híve vagyok, és imádom ha üvölt a tankcsapda, vagy egyéb más tempós dal.

Ezért most linkelek néhányat

 

 

Azt hiszem nincs mit hozzáfűzni. Már néhány éve, hogy minden egyes alkalommal, amikor szabadság előtt vagyok, hazafelé ezt hallgatom. Kifejezetten ajánlott az M7-es 3 sávos részére :)

 

Nem annyira autópályás, inkább sima országúti zene, amely félig lehúzott ablakkal menő, ahogy átszáguldasz a falvakon :)

 

 

Előfordulhat, hogy már a könyöködön jön ki, ezért tettek könyöklőt a kocsikba, így benne lesz a lábadban a bugi :)

Inkább városi kocsikázáshoz ajánlom, mert így közben lehet táncolgatni is :)

 

Ha valaki szereti a rímek játékát, alap hogy tankcsapda rajongó (vagy kispál). Autózáshoz talán az egyik legjobb aláfestőzene

 

Szóval végülis bármi lehet, ha:

- ad egy jó ritmust

- kikapcsol

Amire viszont figyelni kell ilyen esetben, az a visszapillantó tükör. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfeledkezni, hogy körülöttünk a többiek szorgos mindennapjaikat élik, mennek nyaralni, stb. Esetleg gyorsabban jön valaki mögöttünk, vagy legvégső esetben egy szirénázó autó szeretne utat kérni. Aztán így járunk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsivalutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr917684772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása