Hasznos tanácsok útrakelőknek

Hasznos tanácsok útrakelőknek

Kis/nagy dolgok

2015. július 19. - megmondó kapitány

Ha hosszabb útra megyünk, szinte elkerülhetetlen egy output állomás meglátogatása.

Ezek különböző kategóriájúak lehetnek. Nekem nagy kedvencem az erdőben pisilés, ezt persze autópályán nem lehet megoldani, de sima főúton igen. Legjobb ha ez egy mellékút, ahol kb fél óránként jön egy autó, mert hallhatjuk a természet csendjét...vagy a lopakodó szörnyetegeket...vagy egyéb más lényt.

Ilyenkor tanácsos a kulcsot kivenni a kocsiból, hiszen ha valaki a járó motorú autóba behuppan, oda a kocsi...

 

Következő kategória az autópálya pihenőhely. Ez általában már illatával mutatja az előző megállók tevékenységét, úgyhogy itt mindenre fel kell készülni. Ha nem muszáj nem részletezem, de lényeg hogy már mindent láttam :D

thumbnail_scaler.jpg

 

Itt nagyon kell vigyázni, mert általában a semmi közepén van, tehát ha valami történik velünk, nehezen fogunk tudni segítséget kérni. Az M1-es autópályán Bp felé irányban a Shell és az ÖMV kutak között van egy megállóhely, a semmiből jött oda egy srác hogy lemosná az ablakomat....na persze.

Ezután sorolnám az általános benzinkutakat. Miért általános? a következő kategóriából kiderül. Lényeg, hogy itt általában tiszták a wc-k, ingyenesek. De azért egy csokit veszek a pultnál, hogy hozzájáruljak a tisztasághoz. 

 

651382_m1msw456q75v4372_nisi8668.jpg

                                                                                                                                                      A kép illusztráció

 

 

Majd a kedvenceim a topline. Fizetős a wc, de ezzel egyenes arányban tiszta is. Kellemes zene. Többek közt a Marché és újabban a Shell egyes megállói ilyenek. Régen elvből nem fizettem a wc-ért, most viszont azt mondom a tisztaság és a kultúr környezet nekem megéri. 

marche_mol1.jpg

 

 

Ha nagyon kell, figyeljünk az apró jelekre:

  • Beállna-e elénk egy turistabusz?
  • Áll-e már bent egy turistabusz?
  • Mennyi kamion áll a parkolóban?
  • Mennyi autó áll a benzinkúton?
  • Elindultak-e már a vendégmunkások?

A turistabusz lehet gyerekszállító is, az se piskóta. Ilyenkor a nőknél sorbanállás, a férfiaknál körbepisilés lesz a legbosszantóbb. És a gyerekek a wc-ben megbeszélik mit láttak az úton. Valószínű a busz elejében és hátuljában lévő gyerekek a wc-n találkoznak össze, mert menet közben nem állhatnak fel...

A kamionosok között vannak kultúrálatlan egyedek is, ezért lehet rossz, ha tele van kamionossal a parkoló, de nem általánosítanék. 

Ha sok autó áll a kúton, fennáll az esélye, hogy megveszik a fél shop-ot, és input-output van folyamatban. Ez halmozottan hátrányos, ha a vendégmunkások megindultak szabadságra/ról.

 10205025-large.jpg

                                                                                                                                                       A kép illusztráció

 

Egyébként alapjába véve a magyar kúthelyzet nagyon jó, én általában ÖMV MOL Shell párti vagyok, ezek esnek útba. De volt már nagyon kellemes élményem Agip kúttal is. Kisebb cégek állomásait nem szoktam látogatni, így erről nem tudok véleményt alkotni. A kutak autópályán 5-10 kilométerenként rendelkezésre állnak, wc helyzetben még akkor is, ha épp leltározzák a shop-ot. Így ritka az az eset, hogy ne tudjunk elmenni a dolgunkat elvégezni. Azonban javaslom kb 2-300 Ft legyen nálunk mindig, mert van ahol fizetős a wc használat, és elég rosszul tud kijönni a lépés, ha csak ennyi választ el a használati jogtól :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsivalutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr157640362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása