Hasznos tanácsok útrakelőknek

Hasznos tanácsok útrakelőknek

Elveszett a gyerek!

Hogyan előzhetjük meg a problémát?

2015. augusztus 24. - megmondó kapitány

A hosszú hétvége alatt egy sokkoló hír járta be a sajtót.

giphy.gif

Elvesztett egy házaspár egy kislányt, az autópálya pihenőben felejtették. Csak éppen az volt a gond, hogy nem tudják melyikben. Szerencsére pozitív végkifejlete volt a történetnek, egy másik család felvette, elvitték egész Triesztig, ahonnan felhívták a szülőket. Nem tudom miért kellett addig várni, de van egy olyan sejtésem, hogy az olasz mobilhálózatra vártak...

Fontos információ volt az újságokban, hogy a kislány angolul is beszél.

Azonban mi a helyzet, ha a gyerek még nem beszél idegen nyelven, vagy fél megszólalni? Ami valljuk be, egy eltűnt gyerek esetén tök reális.

A nyáron mi is gyerekkel mentünk több országon keresztül, és bár olyan helyen voltunk ahol tele van gyerekekkel és zárt komplexum, már az elején elhatároztuk, hogy kérünk helyben azonosító karszalagot.

Kb. úgy kell elképzelni, mint egy Sziget fesztivál belépő, csak épp rá vannak írva a szülő adatai, telefonszámmal. Ha netán elveszne a gyerek, el tudnak minket érni a megadott elérhetőségeken. Ezt a gyerek büszkén viselte, és felhelyezéskor elmondtuk mit tegyen, ha véletlenül elveszítenénk egymást (nagy tömegre számítottunk).

Menjen oda egy büféshez/dolgozóhoz, és mutassa meg a karszalagot! Ezt többször elmondtuk, sőt el is játszottuk vele (5 éves).

Azonban az ördög nem alszik, ahogy a példa is mutatja, és az jutott eszembe, hogy lehetséges már az út előtt beszerezni ilyen karszalagot.

img60443731.jpgPersze a mobil korszakban már egész innovatív megoldások is születtek, amely QR kóddal is el van látva

elph-band.png

 

Amit mindenképp megjelenítenék ezeken a szalagokon:

  • Jelzés angolul és/vagy németül, hogy a gyerek elveszett
  • A gyerek neve
  • A szülők mobil elérhetősége nemzetközi hívásra alkalmas formátumban (+36301234567)
  • A szülő milyen nyelven beszél (kis zászló piktogrammal)
  • A gyerek milyen allergiában szenved, milyen gyógyszer szed, stb

Ezeket egyben is meg lehet jeleníteni a QR kód segítségével, és ha kinyomtatjuk egy erős anyagra, minden bizonnyal hasznos lesz. Emellett a gyerekkel is meg kell beszélni kihez menjen, ha segítségre van szüksége?

Rendőr/mentőápoló/orvos/tűzoltó/adott helyszín dolgozója (egyenruhás)/büfés stb...

Úgy gondolom megéri a pénzt és fáradtságot, és ha esetleg baj történik, megvannak a kontakt-személyek. De a legjobb, ha elindulás előtt létszámellenőrzést tartunk (nem úgy, mint a Reszkessetek betörők-ben [15:34-től]).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsivalutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr447729258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézeskalácshorror 2015.08.24. 14:00:11

elnézést, de véletlenül a valódi telefonszámomat írtad bele a blogposztba, azóta hívogatnak, cseréld léci :D

megmondó kapitány 2015.08.24. 14:23:30

@mézeskalácshorror: szükséged van arra, hogy emberekkel beszélgess :D
süti beállítások módosítása